Digital Pinball

Welkom in de wereld van Digitaal Flipperen!

Er bestaan (bijna) geen mensen die flipperen niet leuk vinden!! Echte kasten zijn ontzettend leuk, maar kostbaar en zeer groot. Ook is het zo dat als je er maar één hebt staan, deze kast toch op den duur gaat vervelen, los van al het kostbare onderhoud. Het alternatief is dat men sinds een aantal jaar digitale flipperkasten is gaan ontwikkelen. Deze ontwikkeling kende een grote positieve vooruitgang sinds de komst van Visual Pinball.

Deze site is oorspronkelijk opgezet door Erik Klootwijk, een zeer gepassioneerde flipperaar, die een eigen digitale flipperkast heeft ontworpen. Erik is helaas in 2020 overleden en om het begrip “digitaal flipperen” actueel te houden en de ontwikkeling voort te zetten, heb ik onlangs al zijn materialen, bouwtekeningen en websites overgenomen.

De eerste versie van bovenstaande digitale flipperkast (2017) werd geëxposeerd in het Dutch Pinball Museum. Inmiddels is deze flipperkast flink doorontwikkeld en ook het uiterlijk is aangepakt. Voor de bouw zijn alleen de allerbeste componenten en materialen gebruikt. Deze flipperkast is een uniek meubelstuk voor de huiskamer en een gewilde gadget voor bijv. de bedrijfskantine.

Bijna 30 jaar geleden heeft Wouter zijn eigen bedrijf Technofarm ICT-Service opgericht, een bedrijf met een regionale functie en o.a. gespecialiseerd in hardware. Samen met één van mijn grootste hobby’s flipperen, is dit een ideale combinatie en uitdaging om het fenomeen “digitaal flipperen” verder te ontwikkelen.

Omdat de flipperkast via een online updater met internet is verbonden, komt regelmatig een nieuwe kast beschikbaar , zodat je steeds iets nieuws te spelen hebt. Voor verkoop, vragen of opmerkingen: vul het contactformulier in. En wil je op de hoogte blijven van onze flipperprojecten: schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 
Met vriendelijke groet,
Wouter & Geert